Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Α. Βανταράκη "Εν πλω"

Ατομική έκθεση της ζωγράφου Αικατερίνης Βανταράκη, με τίτλο «Εν Πλω»

 Ο χώρος «La Soiree de Votanique» (Καστοριάς 37, Αθήνα) φιλοξενεί από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου (εγκαίνια στις 20.30) έως την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 ατομική έκθεση της ζωγράφου Αικατερίνης Βανταράκη.

Την έκθεση, με τίτλο «Εν Πλω», επιμελείται το Ατελιέ «Ηράκλειτος». Η δημιουργός επιχειρεί ένα ταξίδι στο χρώμα και στο φως. Όπως τονίζει, «Η εποχή μας είναι μια εποχή για τα βασικά. Να τραφείς, να ερωτευτείς, να ονειρευτείς. Κόκκινο στο μπλε. Και κίτρινο… Και λευκό, για να φανεί το σκοτάδι...» Η Αικατερίνη Βανταράκη εργάστηκε ως σκηνοθέτης στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο από το 1987 έως το 2002. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στη Σχολή Βελουδάκη, ενώ από το 2003 μαθητεύει δίπλα στο ζωγράφο Δημήτρη Μανίνη. Είναι δε, συνιδρυτικό μέλος της εικαστικής ομάδας «Αnte Portas» και του Ατελιέ «Ηράκλειτος».

Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις στην Γκαλερί Ιανός, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αιγύπτου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαλήρου, καθώς και στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2009, στην συνοδευτική ομαδική, της έκθεσης του Δημήτρη Μανίνη «Dimitris Maninis and his Students - Post Formations I». 

 Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά και σαββατοκύριακα: 12.00-24.00. 
 «Εν πλω» La Soiree de Votanique Καστοριάς 37, Αθήνα τηλ: 210 3471401 Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013, ώρα 20.30 Ώρες λειτουργίας: 12.00-24.00 Επιμέλεια έκθεσης: Ατελιέ «Ηράκλειτος» Πληροφορίες http://aikaterinivantaraki.blogspot.gr/ mail: vankat10@yahoo.gr

1 σχόλιο:

 1. Αφήστε τα πινέλα
  Και πιάστε την Παντιέρα!

  Πέμπτη 13/6, κατεβαίνουμε όλοι στη Λ. Μεσογείων!

  Διότι…

  “ Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους,δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
  Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα,γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
  Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους,ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
  Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό,
  δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
  Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα,
  αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου ... "

  (Μπέρτολντ Μπρεχτ)

  …για να πάρουν Ζωή οι καμβάδες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή