Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Πως προχωρεί ο κόσμος?






Βαντ...έθεσες ένα ερώτημα μετά το προηγούμενο μάθημα...εδώ μια εκδοχή απάντησης σε δυο μάλιστα εκτελέσεις
"Κεμάλ" ... μουσική Μάνος Χατζηδάκις ελληνικοί στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Αγγλικοί στίχοι Rudnytsky, Corrigan, Fultreman, Nivison

Καλό σαββατοκύριακο σε όλους!

Babett

5 σχόλια:

  1. Ήμουν απούσα κατά το τελευταίο μάθημα. Δεν γνωρίζω επομένως σε τι αφορούσε το ερώτημα της Βαντ αλλά μπορώ μάλλον να υποθέσω.

    ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ σε όλους μας λοιπόν!
    Διότι μπορεί σε επίπεδο κλιματικών συνθηκών να απολαμβάνουμε την έλευση της Ανοίξεως, αλλά σε κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικούς όρους ο Χειμώνας είναι ήδη εδώ (πώς λέμε το ΔΝΤ είναι εδώ;)και προβλέπεται βαρύς, άνυδρος και πολύχρονος!(εκτός κι αν από θαύμα, όλα εμείς τα αρκουδάκια, αρνηθούμε να πέσουμε σε χειμερία νάρκη. Είδομεν...)
    Kouragio Ellines!!! (βρε ουστ!!!)

    Σας φιλώ
    Ελεάννα

    Υ.Γ. Babett, ευχαριστώ για τον Χατζηδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρουσα η μαχητική σου όψη Ελεάννα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπαμπέτ, η απάντησή σου είναι...έχω την αίσθηση της κατάλληλης λέξης στην άκρη του μυαλού μου αλλά αρνείται την παρούσα στιγμή να βρεθεί στην άκρη των δακτύλων μου. Με συγχωρείς που άργησα να απαντήσω. Δευτέρα απόγευμα και ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι έχω μέρες να μπω στο μπλόγκ και ότι επίσης έχω αφήσει στη μέση όχι μόνο ένα αλλά πολλά ερωτήματα απλωμένα, να ξεραίνονται στον ανοιξιάτικο ήλιο, ασάλευτα, ατενίζοντας, παγωμένο ποταμό...
    διότι μπορεί ο κόσμος να προχωρεί με φωτιά και με μαχαίρι, αλλά προχωρεί επίσης και με ποιήματα και όνειρα και τραγούδια...και με... αρκουδάκια που αρνούνται να κοιμηθούν.

    Σας φιλώ
    Βαντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίκνδυνη η χειμερία νάρκη εν μέσω ανοίξεως...σαφώς, αλλά ο χειμώνας δεν ήρθε τώρα, κρατεί πολλά χρόνια, το θέμα λοιπόν δεν είναι να μην πέσουν σε χειμερία νάρκη τα αρκουδάκια, αλλά να βγούνε από αυτήν!
    Θα αντευχηθώ Καλή Άνοιξη λοιπόν!
    Όσο για το ερώτημά σου Βαντ, με οδήγησε στην εξής σκέψη: Αν πάψουμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο κόσμος θα αλλάξει δεν έχουμε λόγο ούτε καν το δικαίωμα να αποκαλούμαστε δημιουργοί -για να μην πω ότι δεν έχουμε λόγο ύπαρξης -.
    Όσο για τα όνειρα τα αρκουδάκια και τα τραγούδια...τι νόμιζες; Τυχαία επιλέξαμε Χατζηδάκι?

    Y.Γ: Βαντ, πότε θα αναρτήσεις τα πρόσφατα έργα σου? Εγώ τα δικά μου πάντως τα καταστρέφω με τις απαίσιες φωτογραφίες που βγάζω, θα αποπειραθώ ωστόσο αύριο...

    Πλαγιομετωπικούς ασπασμούς σε όλους
    Babett

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα κάνω τις αναρτήσεις των έργων, εντός των επόμενων ημερών. Προς το παρόν προσπαθώ να συμμαζέψω, ελαφρώς, τ΄απλωμένα. Και... είμαι βεβαίως, σίγουρη ότι δεν επέλεξες τυχαία τον Χατζιδάκι. Όσο για τα ζωάκια στα οποία αναφερόμαστε με ένα τόσο χαριτωμένο υποκοριστικό, θα δείξουν τα δόντια τους όταν τα κόψει η πείνα αλλιώς από κοιμισμένα, θα μετατραπούν σε πεθαμένα.

    Πολλά ματς μουτς
    Βαντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή