Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Κάποτε


Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι.
Ελενα

7 σχόλια:

  1. και τι εννοείτε όταν μας λέτε ...να μαθαίνουν οι νεώτεροι... ; Τί γίνεται να μάθουν από μία φωτογραφία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τί εννοείτε όταν λέτε ... να μαθαίνουν οι καινούργιοι ; Τί έχουν να μάθουν δηλαδή από μία φωτογραφία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εικαστικά, ιστορία, ψυχολογία, κηνισιολογία, υποκριτική, ενδυματολογία, κοινωνική ανθρωπολογία, αστρονομία...είναι μερικά από τα πεδία για τα οποία μπορούν να αντλήσουν χρήσιμο υλικό οι καινούργιοι, αλλά και να θυμηθούν οι παλιοί!

    υγ. η ετικέτα σας αγαπητή έλενα, συναγωνίζεται σε ομορφιά το εξαιρετικό σας λευκό σύνολο...αχ, αυτά τα χρόνια της αθωότητας !!!

    Babett

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι όλοι σ΄αυτή τη φωτογραφία; π.χ ο Εγγλέζος δεν ήταν στην ομάδα; Υποθέτω ότι είναι τραβηγμένη στην έκθεση του τέλους της χρονιάς στην Αγ. Παρασκευή. Για ποιά χρονιά μιλάμε;

    Βαντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς θα πρέπει να πούμε ότι η φωτογραφία αναφέρεται στο πως και όχι στο ποιοί ξεκίνησαν την ομάδα, για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς, η ετικέτα θα μπορούσε να είναι: Ιδού...αυτοί που υπήρξαν τα πρώτα πρωτάκια των εικαστικών παιγνίων. ή αλλιώς: Εικαστικά παίγνια, οι πρώτοι μαθητές του Δ. Μανίνη. [Βέβαι η ετικέτα: ιστορία μου αμαρτία μου, τα εμπεριέχει όλα αυτά και εμπεριέχει και πολλά άλλα...]
    Φυσικά και ο Ιωάννης Εγγλέζος υπήρξε εκ των πρώτων και σπουδαιοτέρων (σλουρπ) συμμαθητών μας. Αλλά δεν μπορεί να κομίσει και πολλά αποδεικτικά στοιχεία, πλην των έργων του βεβαίως, διότι είθισται να είναι ο επίσημος φωτογράφος της ομάδας. επομένως ο εγγλέζος είναι πίσω από την κάμερα και απαθανατίζει την δεύτερη έκθεσή μας στην Αγ. Παρασκευή το σωτήριον έτος 2004. Είχε καύσωνες εκείνη την χρονιά, ενθυμούμαι, και τις επόμενες χρονιές ακολούθησαν πλημμύρες και ηφαιστιογενείς εκρήξεις, κατά τα Ταλιμπανέζικα ήθη και έθιμα!
    Ιστορία μου αμαρτία μου λοιπόν,...και αν καταφέρω αυτό που έχω κατα νου, κάποια στιγμή θα αναρτήσω βιντεάκια, από την ημερίδα που διοργάνωσε ο δάσκαλος με τους καθηγητές του Αριστοτελείου ..."Η Τέχνη υπό το βλέμμα του εγκεφάλου"
    Καλή μας εβδομάδα!!!
    Babett

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα από Ρέθυμνο!
    Λοιπόν, χαίρομαι πολύ που θυμόμαστε τις "ρίζες" μας.
    Και μια και η Babbet αναφέρθηκε σε πλημμύρες και αλλες καταστροφές, θα προσπαθήσω να αναρτήσω ντοκουμέντα από μια αληθηνή πλημμύρα που ζήσαμε τότε στο υπόγειο της οδού Μεσογειων.

    Σας φιλώ
    Θάλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή