Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Περι νοικοκυροπουσταριών (Ν/Π)

Αγαπητοί..
Μου γεννηθηκε η εξής απορία. Τα νοικοκυροπουσταριά (Ν/Π) ειναι σε θέση να αντιληφθουν την έννοια της λέξης? Θεωρώ ότι αν τους το πεις δεν θα καταλαβουν την έννοια και ουτε οτι τους χαρακτηριζει.
Απόψεις?

Χρήστος

9 σχόλια:

  1. και βέβαια δεν. Οι ίδιοι θεωρούν πως είναι (και είναι κατά την κρατούσα αντίληψη) οι νομοταγείς. Φοβού τους νομοταγείς νοικοκυροπούστηδες πρόκειται για το πλέον επικίνδυνο είδος.
    Χρήστο, από τον υπέροχο πίνακα που ανάρτησες, δεν φαίνεται τίποτε.
    Να τον φωτογραφήσεις και πάλι. Να τον αναρτήσεις με την μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση παρακαλώ

    ο οκταδιδάσκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με δεδομένο ότι η λέξη νοικοκυραίοι έχει αρχίσει και χρησιμοποιείται από τους παρουσιαστές των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών που κάνουν στρατευμένη αντιπολίτευση, η απάντηση είναι οτι ναι! έχουν μάθει τη λέξη.
    Βεβαίως ουδείς αποδέχεται τον χαρακτηρισμό για τον εαυτό του, είναι πάντα οι άλλοι που έχουν θέμα.
    Ειδικά το Δεκέμβριο με τις ιστορίες που έγιναν στο κέντρο, η λέξη Νοικοκυραίοι ειπώθηκε άπειρες φορές στην τηλεόραση. Η χρήση της έγινε για να προσδιοριστεί ως το αντίθετό της η τάξη των σκεπτόμενων (η γνωστή γαμωγενιά του Πολυτεχνείου με τις μεζονέτες και το αριστερό παρελθόν) που κατανοούν την οργή των παιδιών και την εξέγερσή τους αλλά ανησυχούν και καλά για την ανυπαρξία στρατευμένης στόχευσης.
    Δηλαδή για την απουσία του Κόμματος και της καθοδήγησης. Πιάσ'τ'αυγό και κούρευτο εν ολίγοις.

    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοφία καλά τα λες αλλά νομίζω είσαι λιγο εκτός θέματος, εκτός αν το Νοικοκυραίοι και το Νοικοκυροπουσταρεοι ειναι ταυτόσημες έννοιες.

    Ομολογώ οτι αδυνατώ να διατυπώσω την αποχρωσα διαφορά. Παρολαυτα θεωρώ οτι πρέπει να υφισταται Απόψεις?

    ΧΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eίναι ο ιδιος πυρήνας αν θες.
    Απλως δε θα μπορούσε η πρωινή ζώνη να ξεστομίσει το δεύτερο συνθετικό.Θα πήγαινε πολύ! Θα σήμαινε εν τω βάθει κριτική.
    Οπότε αρκείται στο νοικοκυραίοι. Δείχνει κριτική αλλά χωρίς να το παραγαμήσουμε κιόλας και μας πάρουν με τις πέτρες. Σεβασμός στον τηλεθεατή!
    Λογοκρίνοντας το 2ο συνθετικό αποδυναμώνεις την έννοια και την κριτική που ασκείς εν τέλει. Αλλά ας όψονται τα χρηστά ήθη.
    Είναι τα ίδια ήθη που λογοκρίνουν τη λέξη βυζιά στο διαφημιστικό των Jumbo την ίδια στιγμή που η Πετρούλα λέει τον καιρό στο prime time και η μεσημεριανή ζώνη (η οποία αποδεδειγμένα παρακολουθείται από παιδιά) είναι τίγκα στο ξώβυζο.
    Δε λέμε πουσταράς, αλλά τον δείχνουμε σε όλα τα ρεπορτάζ της μεσημεριανής ζώνης. Επίσης τον κάνουμε παρουσιαστή.

    Αν τώρα θέλεις να το δεις εκτός τηλεοπτικής οθόνης ανοίγουμε άλλο κεφάλαιο. Μπορώ ας πούμε να αρχίσω το παραλήρημα "Υπάρχει ζωή εκτός τηλεοπτικής οθόνης για τους νοικοκυραίους;" θέμα το οποίο ίσως και άπτεται του αμπελοφιλοσοφικού ερωτήματος που έχω θέσει για συζήτηση. Αλλά σταματώ εδώ!

    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν νομίζω ότι υφίσταται διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που περιγράφει η αβάδιστη και σε αυτούς που περιγράφεις εσύ ...εντός είναι η αβάδιστη!
    Ωστόσο υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στους νοικοκύρηδες του παρελθόντος και στην έκφραστη δασκάλου. Το "πουσταριό" έρχεται να προστεθεί στο 'νοικοκυραίος" (από τον δάσκαλο) για να δείξει την μετάλλαξη που έχει υποστεί η κατηγορία αυτή των ανθρώπων από το 80 και έπειτα θαρρώ.
    Ο νοικοκύρης, ως έκφραση εμπεριείχεν τουλάχιστον και την αίσθηση της αξιοπρέπειας, ενός άλλου ήθους εν τοιαύτη περιπτώση. Κάτι το οποίο δεν υφίσταται πλεον. Νοικοκυροπούστης είναι ο νομοταγής που ζει εις βάρος όλων των υπόλοιπων. Και φυσικά, καμία συνείδηση δεν εχει γι αυτό. Αν είχε θα ντρεπόταν, αντιθέτως καμαρώνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τάδε έφη Μπαμπέτ...ως προς το ανυπόγραφο προηγούμενο σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρομαι για την γονιμη αυτή παραθεση απόψεων και για την σύνθεση των αρχικως και φαινομενικως διισταμένων αποψεων. Αγαπητή Αβάδιστη με καλυψατε με την δευτερολογία σας και εσεις Μπαμπέτ επιτελεσατε το τόσον σημαντικόν εργον της συνθέσεως των αποψεων, η οποία και καταλάγιασε την αγωνία μου περί αποχρώσας διαφοράς μεταξύ των 2 λέξεων!!

    ΧΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ διδάσκαλε για τα καλά σας λόγια...ωχ...δεν είναι ο δάσκαλος!
    Χρήστο...τι έπαθες?
    Μπαμπέτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή Μπαμπέτ,
    μην ανησυχείς για τον Χρήστο μας. Ως φαίνεται και πάλι λησμόνησε το κατασταλτικό του σκεύασμα και η γνωστή διαταραχή του παρουσιάζει έξαρση. Εξ άλλου, θυμήσου και το ... πρώτα βγαίνει η ψυχή και ύστερα το χούι...

    ο δάσκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή